Jag såg annons i citytidningen om Stockholmsmässan Allt om mat samt det goda köket.
Dit tänkte jag bege mig för att reportera om närodlat mat som de gör reklam om i annonsen.
Årets tema är mat som mode. Samtidigt skall jag besöka två andra mässor ; Scandinavian Boat Show
och Hälsan.
Detta skall bli mycket trevligt inslag och jag återkommer med blogg om matmässan som jag hjärtligt rekommenderar.
http://www.detgodaköket.se/
http://www.alltommat.se/
http://www.stockholmsmassan.se/Common/Category.aspx?id=1
Jag vill också uppmärksamma er om citytidningens kolumn mat/ linas matkasse, där man kan
hitta klimatsmarta recept.
http://city.se/
Här nedan en annorlunda recept ;
Gulbetor och kyckling
2 dl belugalinser
6 dl vatten
400 g gulbetor
4 charlottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 L hönsbuljong
100 g smör
400 g kycklingfileer
salt och peppar
Koka linserna mjuka och häll av vattnet. Skala gulbetorna och skär de i mindre bitar.
Finhacka lökarna. Koka gulbetorna mjuka tillsammans löken och med hackad dragon i hönsbuljongen.
Häll av vätskan, vänd ner smöret och smaka av med salt och peppar. Lägg till sist i linserna.
Stek kycklingen, salta och peppra och servera den till lins- och gulbetsragun.
Tips ! Gulbetor kan bytas ut mot valfria rotfrukter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar