måndag 15 november 2010

Mina sopor och min gratis-affär....

Detta är min grannes sopor, utanför ytterdörren. Han har 4 st kassar och det hade han samlat ihop under 2 dagar. Jag gick nyss ut med mina hushållssopor som jag sparat över helgen och det var en HALV plastpåse.

Efter att ha börjat sopsortera på riktigt, så ser jag nu vad som händer ! Och i egentligen vill jag inte berätta utan låta er själv upptäcka, men eftersom jag bloggar och även vill förändra mina grannar så ska jag berätta.

Efter en veckas sopsortering, så blev påsen med papper full medans de andra kassarna var tomma och mina hushållssopor blev en halv påse. Jag är glad över upptäckten ,MEN vad ska jag göra nu ?

Jo,jag vet. När våra produkter tillverkas, så har producenten ett tillverkar ansvar. Nu vill jag att tillverkare ska ta sitt ansvar, så jag ska lämna onödiga förpackningar till kassörskan vid kassan efter inköp. Jag vill inte ha papper hem, som tex tvålförpackningen ! Skall jag bära sopor hem ? och dessutom betala för soporna ? Nej,någon måtta får det vara ! Att jag Pia,skall vara med om att förstöra miljön och öka sopmängden ? samtidigt som jag vill ha en bättre framtid för våra barn... Hör vilken dubbelmoral !
Säg nej till mängden sopor och framför allt SOPSORTERA !!



Efter några veckors letande, så hittade jag mitt skåp. I gratis-affären, grovsoprummet. Är jag äcklig ? nej. Är en del människor äckliga ? Ja, för de lämnar sina hushållssopor i grovsoprummet.


Indiska sjalar/dukar jag fyndade i grovsoprummet. Visst är de fina ?




Nu letar jag efterett större skåp i grovsoprummet, som jag skall göra till "bytes"-skåp i grovsoprummet, så att fler kan utnyttja gratis-affären..... Tack till Botkyrkabyggen, att jag fick lov till det !!

1 kommentar:

  1. Jättebra initiativ med "gratisaffären"! Men när det gäller grannen som ställer ut stinkande sopor i trappen så borde du nog kontakta hyresvärden, för så får man inte bete sig./Ann-Katrin

    SvaraRadera