fredag 2 september 2011

Bytesboet i september 2/9-2011

Vi tackar ödmjukast alla som donerat/donerar oss användbara saker till bytesboet, det kommer de behövande till nytta och minskar konsumtionen i samhället...

Här är bilder från Bytesboet idag fredag den 2/9-2011

Barnkläder

Barnkläder och leksaker

Skor

En gullig nalle som går att tex. ladda med musik, söker ny ägare...

Filmer och diverse

Glas och prydnadssaker

Väskor och dam t-shirt

Filmer och CD-skivor

Byxor

En fin låda

Datormus och MP3 spelare



Tanken med Bytesboet är enkel: Kom och byt grejer. Man kan säga att det är en second hand-shop fast utan inblandning av pengar. Har du med dig tre saker, så får du byta dem mot tre saker från hyllorna i Bytesboet. Vi sätter inget värde på sakerna som lämnas in, utan det går alldeles ypperligt att exempelvis byta en kaffemugg mot en TV, eller varför inte en t-shirt mot en snygg jacka. Det går även ...bra att annonsera om större, otympliga saker på en lapp som du kan sätta upp på anslagstavlan i lokalen. Alla saker som tas till lokalen, antingen för byteshandel eller som donationer, ska vara HELA, RENA OCH FULLT FUNKTIONSDUGLIGA. Detta är ett KRAV då vi inte har för avsikt att bli ett soprum eller en avstjälpningsplats, utan det ska vara schyssta grejer som någon kan tänkas vilja ha eller behöva.
Bytesboet har öppet på måndagar kl. 18-20. Donationer tar vi väldigt gärna emot. Kontakta Vanja på 070-401 87 70 eller Pia på pia.turkulainen-vuori@hotmail.com om du har något du behöver bli av med och som du tror att någon annan kan tänkas vilja ha. Vi har mycket begränsade möjligheter att hämta upp saker, så det vore önskvärt om ni kan komma och lämna dem i lokalen under öppettiderna, alternativt efter överenskommelse med Vanja eller Pia. OBS! Lämna inte några saker utanför lokalen när vi inte är där, ring istället upp oss i förväg och avtala avlämningstid.
Vi vill inspirera folk till att vara mer klimatsmarta, vi vill gör vad vi kan för att minska konsumtionshetsen i samhället och vi vill dessutom bidra på ett socioekonomiskt plan. Vi tycker att alla har rätt att kunna få tag på det de behöver utan att det ska kosta en massa pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar